Maatschappelijk verantwoord ondernemen: zo doet u dat

wvs 190911 025

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een hot item: steeds meer organisaties willen bijdragen aan de maatschappij door een duurzame bedrijfsvoering te voeren. Hieronder volgen enkele mogelijkheden om te ondernemen in de logistieke sector.

  • Stel binnen uw bedrijf een MVO-werkgroep samen en zorg dat medewerkers uit alle lagen van uw organisatie deel uitmaken van deze werkgroep. Betrek de medewerkers vanaf de start bij de MVO-activiteiten en laat hen meebepalen welke maatregelen of acties u op MVO-gebied neemt. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid en levert meer resultaat op.
  • Inspireer de deelnemers in de MVO-werkgroep en breng met de gehele groep een bezoek aan een bedrijf of onderneming uit uw branche die voorop loopt op MVO-gebied. Wissel best practices uit en laat u volop informeren over de grenzeloze mogelijkheden van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • Benut uw producten en uw capaciteit efficiënt. Heeft u tijdelijk overcapaciteit van bijvoorbeeld materiaal, kantoorruimte, opslagruimte of zelfs medewerkers en specialisten? Dan kunnen deze gedeeld worden met andere bedrijven.
  • Zorg dat u uw producten en materiaal hergebruikt. Geef producten een tweede leven en zorg dat de producten die u produceert gemakkelijk kunt demonteren, waarmee afval eenvoudig kan worden gescheiden.
  • Bij een leerwerkbedrijf als WVS-groep werken krachten die erg gemotiveerd zijn. Deze kunnen uw VAL-werkzaamheden uitvoeren, zoals het wijzigen van fabrieksverpakkingen of grootverpakkingen naar klantspecifieke verpakkingen.

Meer tips voor MVO
MVO Nederland heeft een lijst met honderd tips samengesteld om maatschappelijk verantwoord te ondernemen: http://tips.mvonederland.nl/100-tips-2

U kunt daarnaast de website van de WVS-groep bezoeken: www.wvsgroep.nl/val

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *