Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij VAL-activiteiten: 5 voordelen op een rij!

VAL-2

Heeft u binnen uw bedrijf VAL-werkzaamheden die u graag zou willen uitbesteden? U kunt hierbij kiezen voor het inschakelen van uitzendkrachten, maar u kunt ook  mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Dit kan bijvoorbeeld via een leerwerkbedrijf. Dit biedt enkele interessante voordelen. We zetten er alvast enkele voor u op een rij:

 1. Gemotiveerde medewerkers
  Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij een leerwerkbedrijf werken zijn vaak gemotiveerde medewerkers die graag bij u aan de slag gaan. De medewerkers worden vooraf getraind zodat ze geheel op de hoogte zijn van de werkzaamheden die ze voor u gaan uitvoeren.
 2. Stukprijs i.p.v. uurtarief?
  Sommige bedrijven zoals WVS-groep hanteren een stukprijs in plaats van een uurtarief. Met een stukprijs betaalt u enkel voor de werkzaamheden die werkelijk uitgevoerd zijn. Daarnaast komt u tegemoet aan uw MVO-doelstellingen wanneer u een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt.
 3. MVO
  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een hot item. Met een duurzame bedrijfsvoering draagt uw organisatie bij aan de maatschappij. Op deze manier kunnen uw producten en capaciteit efficiënter worden benut.
 4. Inzetbaar voor diverse branches
  De medewerkers van een leerwerkbedrijf kunnen u ondersteunen op verschillende vlakken en branches. Zo kunnen ze u ondersteunen bij werkzaamheden zoals assemblage en postverzending, maar dus ook bij de eerder genoemde VAL-werkzaamheden. Hierbij worden verpakkingen voorzien van nieuwe folie, stickers of Nederlandstalige gebruiksaanwijzingen. Soms worden producten omgepakt naar een displayverpakking of moeten verpakkingen stuk voor stuk worden gecontroleerd op onjuistheden.
 5. Werken op locatie
  Leerwerkbedrijven bieden u vaak ook de mogelijkheid om de werkzaamheden bij u op locatie uit te voeren. Bij WVS-groep noemen we dit concept WOL. Uiteraard kunnen de werkzaamheden ook uitgevoerd worden op locatie bij het leerwerkbedrijf.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie over het uitbesteden van VAL-activiteiten en het concept WOL contact op met de WVS-groep. U kunt daarnaast onze website bezoeken: www.wvsgroep.nl/val

Bij WVS-groep, het leerwerkbedrijf in West-Brabant, werken dagelijks zo’n 3.000 mensen die in deze categorie vallen. Dit zijn arbeidskrachten met een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook mensen die moeilijk aan een reguliere baan kunnen komen. Deze medewerkers voeren zo regulier mogelijk werk uit op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *