“Ik heb een wereldbaan bij het Flying Team”

Flying Team WVS-groep bij Burg Non Food
Het Flying Team bij Burg Non Food (John de Martelaere is hier 4e van links afgebeeld)

Als je getroffen wordt door een hersenbloeding staat de wereld even stil. Het heeft ingrijpende gevolgen voor de rest van je leven. Dat het toch iets goeds kan opleveren ondervond John de Maertelaere. In zijn “eerste carrière”, zoals hij zelf zegt, werkt John als voorman in een drukkerij. In 1997 krijgt hij een hersenbloeding. Hij wordt behandeld in München en gaat na een half jaar aan het werk op therapeutische basis. Hij realiseert zich dat hij van geluk mag spreken dat hij fysiek in staat is zijn werk weer op te pakken. Maar dan gaat het mis….

Achillespees
Later dat jaar scheurt hij zijn achillespees. Het gevolg is 9 weken gips. Eenmaal uit het gips gaat hij direct fulltime aan het werk in ploegendienst. Dat gaat goed en John geniet van zijn werk. Tot 2009. Dan gaat het bedrijf, waar hij bijna 25 jaar in dienst is, failliet. Er volgt een overname door een andere drukkerij. John mag niet mee.

Het vertrouwen is weg
Binnen een week vindt hij een andere baan, in dezelfde branche, in Roosendaal. Zijn contract wordt na een half jaar niet verlengd. Dit overkomt hem later nog een keer. “Dan merk je dat zo’n hersenbloeding je achtervolgt. Nieuwe werkgevers informeren naar het verleden. Zodra ze horen van die hersenbloeding is het vertrouwen weg. Dat doet pijn.” Voor de tweede keer in zijn carrière vraagt John een SW-indicatie aan. De eerste keer was een jaar na de hersenbloeding; toen kreeg hij de indicatie niet.
Bij de tweede aanvraag lukt het wel: John mag starten op de metaalafdeling van de WVS-groep in Bergen op Zoom.

Flying Team
“Momenteel werk ik een week met het Flying Team bij Burg Non Food in Klundert”. Hij vervult zo’n beetje de rol van meewerkend voorman. “Ik vind dit hartstikke leuk. Deze ploeg doet het perfect. Ze staan nooit stil. Het is een klein team en dat is fijn. Ik heb dit werk één keer eerder gedaan, toen had ik een ploeg van een man of 10 en dat ging ook heel goed”.

Ambitie
De rol van meewerkend voorman ligt hem goed. Hij merkt het als iemand even niet lekker in zijn vel zit. “Dan geef ik hem de ruimte om even tot zichzelf te komen en daarna draait hij weer lekker op volle kracht mee.” John is ambitieus. “Ik wil graag blijvend een ploeg medewerkers begeleiden. Ik heb heel veel plezier in mijn werk en als ik zo die gasten een beetje kan stimuleren vind ik dat perfect”. John lacht, “ik heb een wereldbaan”.

Vakantie
Binnenkort heeft John 3 weken vakantie. Dan vind je hem in de buurt van het Veerse Meer. Stilzitten is er ook dan niet bij. “Soms lig ik wel op het strand, hoor, maar dat hou ik hooguit een uurtje vol. Ik ga liever samen met mijn vrouw en onze hond lekker wandelen of fietsen. En na de vakantie ga ik weer lekker aan de slag”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *