Het Flying Team: de redders in nood

Flying Team WVS-groep bij Burg Non Food

De azijngeur prikkelt je neus zodra je bij Burg Non Food in Klundert binnenloopt. Direct daarna valt je oog op het Flying Team, een groepje enthousiastelingen die keihard aan het werk is. Toch zegt Peter Belleter met een ernstige blik “ik heb ze hier liever niet”.

Dat moet Peter toch even uitleggen: “het Flying Team werkt mee op onze locatie als zich een probleem voordoet en problemen heb ik liever niet”. Peter lacht “vandaar dat ik zeg dat ik het Flying Team hier liever niet heb. Maar eigenlijk klopt dat niet. Kijk, ik vind het niet leuk als er een probleem is maar de manier waarop het Flying Team het probleem oplost is weergaloos. Ik ben dus écht wel heel erg blij met dit team. Zij zijn mijn redders in nood”.

Schoonmaakazijn
Peter is hoofd kwaliteitsdienst Non Food bij Burg Groep; een bedrijf dat gespecialiseerd is in tafelazijn en foodgerelateerde producten. De Burg Groep heeft fabrieken in diverse landen. Er zijn vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Daarnaast is er ook een non-food tak, daar vind je ruitensproeiervloeistof, citronella, koelvloeistof en, in de vestiging in Klundert, schoonmaakazijn. Met dat schoonmaakazijn is iets aan de hand, daarom is het Flying Team van de WVS-groep hier aan het werk.

Het probleem: deuken
“De vraag naar schoonmaakazijn wisselt soms sterk”, legt Peter uit. “Soms zijn de flessen niet aan te slepen. Gelukkig zijn we daar op voorbereid. Door een goede voorraad aan te leggen kunnen we altijd leveren. Een enkele keer komt het voor dat die piek in de vraag uitblijft. Dan staat de voorraad wat langer in ons magazijn. Op zich geen enkel probleem, die azijn blijft wel goed, maar als de azijn te lang in de cans zit kunnen er deuken ontstaan in die can. En dat ziet er niet netjes uit. Dan moeten de partijen gesorteerd worden. De gedeukte cans gaan eruit. De goede cans worden opnieuw verpakt zodat ze klaar zijn voor transport.

De oplossing: het Flying Team
Voor de uitvoering van deze klus heeft Peter de keus tussen het inhuren van uitzendkrachten of het “invliegen” van het Flying Team van de WVS-groep. Peter heeft met allebei ervaring en kiest vol overtuiging voor het Flying Team. Hij vertelt: “uitzendkrachten hebben vaak na een paar uur genoeg van dit soort werk. De concentratie loopt terug, de kwaliteit van het werk neemt af en de volgende dag moet je maar afwachten of ze terugkomen. Maar kijk eens naar dit vrolijke team; ze doen al vier dagen hetzelfde werk en werken nog net zo hard als op dag één. De geleverde kwaliteit blijft stabiel en het humeur ook”.

Groepsgevoel
Het valt Peter op dat het groepsgevoel binnen het Flying Team heel sterk is. “Ze hebben echt een instelling van ‘we zijn hier samen aan begonnen dus we maken het ook samen af’. Soms betekent dat dat iemand op een vrije dag toch komt werken. Niet omdat wij dat vragen maar omdat ze dat zelf willen. Dat vind ik prachtig om te zien”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *