“Het Flying Team brengt het beste in ons naar boven!”

Blog6Moerdijk-Metco
Marion Claassens van Metco over de voordelen van het Flying Team van WVS

Metco werkt al geruime tijd samen met WVS. In eerste instantie werden de werkzaamheden van Metco naar WVS gebracht. Kort geleden kwam daar verandering in. WVS komt nu met een Flying Team naar Metco. En hoewel dat een grote verandering leek, bleek dat enorm mee te vallen. Metco is een groothandel, gevestigd in Moerdijk. Het bedrijf koopt toiletartikelen en huishoudelijke producten in. Vervolgens wordt al die shampoo, douchegel, cosmetica, wasmiddelen en andere soortgelijke producten vervoerd naar winkels en distributiecentra in binnen- en buitenland. Marion Claassens, zelf al 15 jaar werkzaam bij Metco, vertelt dat de samenwerking met het WVS een jaar of 6 geleden tot stand kwam.

Stickers plakken
“Tegenwoordig is de wetgeving erg streng als het gaat om de informatie die op het product staat. Omdat elk product voorzien moet zijn van informatie in de taal van het land waarin het verkocht wordt, wordt deze productinformatie in de vorm van stickers op de verpakking geplakt. Wij hebben hier zelf geen tijd voor dus wij brengen deze stickerwerkzaamheden naar de werkplaats van WVS.”

Werken op lokatie
Tot Metco hoorde van de mogelijkheid om een Flying Team op lokatie te laten werken. “Daar hebben we niet direct gebruik van gemaakt maar een tijdje geleden hadden we werkzaamheden op een andere lokatie”, zegt Marion. “De klus was te groot om alle producten naar het WVS te brengen. Dat leek ons een goed moment om kennis te maken met het Flying Team”. Sindsdien is de samenwerking tussen Metco en  WVS geïntensiveerd en is er alleen maar meer werk bijgekomen. “We brengen nog steeds werkzaamheden naar de werkplaats van WVS, maar er is ook een Flying Team bij ons aan het werk. En dat gaat er fanatiek aan toe, hoor”, lacht Marion.

Geen gedoe
Als Marion al dacht dat het “een heel gedoe” zou zijn om zo’n team in het bedrijf onder te brengen, dan bleek dat in de praktijk reuze mee te vallen.
“Het enige wat van ons gevraagd werd, was om een hoekje te creëren binnen ons bedrijf. Meer niet. Het Flying Team brengt alles zelf mee”.
Het grootste pluspunt is volgens Marion dat de communicatie perfect verloopt. “Er wordt altijd overleg gepleegd en er wordt altijd meegedacht. Daardoor komen wij soms ook weer tot nieuwe inzichten. Het Flying Team brengt het beste in ons naar boven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *