Richard Verkerke Werkt Op Locatie: vision picking is helemaal mijn ding

Microsoft Word - Blog10visionpicking.docx

Richard werkt bijna 5 jaar bij DHL. Hij was een van de eersten die bij deze logistieke dienstverlener aan het werk ging vanuit WVS. Nu staat hier een vaste groep van 5 mensen. Zij Werken op Locatie (WOL). “Samen vormen we een leuk clubje, we zijn collegiaal. Als er iets is, of als mijn collega’s een vraag hebben dan help ik hen. Ik leg het hen uit als dat kan. Ik vind dat vanzelfsprekend en ik doe dat graag”.

Vision picking
Dat hij goed en geduldig kan uitleggen blijkt als hij vertelt over het principe van vision picking. Richard draagt tijdens zijn werk een slimme bril. In deze bril zit een camera en een schermpje. Aan zijn broekriem bungelt een mini-scanner. Deze is met een kabeltje verbonden aan de bril. “Ik scan de barcode op de orderlijst, op het schermpje in de bril zie ik waar ik dit product moet ophalen. Dat product scan ik. In mijn bril zie ik hoeveel van deze producten ik moet hebben en waar het in de trolley moet liggen. Zo werk ik de orderlijst af.”

Intensieve training
“Ik heb mijn handen vrij en kan dus snel werken”, zegt Richard. “In het begin was het wel even wennen. Voordat we met de brillen mochten gaan werken is een ogentest gedaan om te kijken of je geschikt bent voor vision picking. Ik werk nu 4 maanden met dit systeem en het bevalt me erg goed”. Richard werkt niet de hele dag met de bril maar geeft zijn ogen soms even rust door met de handscanner te werken. “Dat doen de meesten. Het is fijn werken maar soms, zeker in het begin, wel vermoeiend voor je ogen”. Iedereen die met deze bril werkt wordt intensief getraind. Richard: “we worden niet aan ons lot overgelaten. Tijdens de training liep een trainer mee. Hij begeleidde ons gedurende de hele dag.”

Schot in de roos
Inmiddels werkt Richard 15 jaar bij WVS. Waarvan de laatste 5 jaar dus bij DHL. Hij begon in de werkplaats in Bergen op Zoom. “Mijn vaste stekkie was aan de carrousel, waar de auto-onderdelen gemaakt worden. Ik keek de producten na op fouten”. Daar had hij het prima naar zijn zin maar Richard is ambitieus en Werken Op Locatie klonk hem als muziek in de oren. Zodra hem gevraagd werd of hij eens bij DHL wilde gaan kijken was hij direct enthousiast. “Ik weet dat het moeilijk is om iets te vinden wat op jouw niveau is en wat goed bij je past. Dit was een schot in de roos. Het sloot perfect aan op mijn wens om in de logistiek te kunnen werken. In het verleden heb ik in de transportsector gewerkt”.

DHL-er
“En nu werk ik hier en heb het prima naar mijn zin. Ik draag de bedrijfskleding van DHL en ik heb het gevoel dat ik er helemaal bij hoor. Ik ben in dienst van WVS maar ik voel me een DHL-er”, knikt Richard. “Dat geldt trouwens voor iedereen in ons groepje. We horen er helemaal bij. Zo ziet iedereen dat hier. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Je bent gelijkwaardig aan iedereen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *