Werken op locatie: medewerkers halen het beste in elkaar naar boven

Samenwerking Forever Direct en WVS
Medewerker Mariëlla van Wijk aan het werk bij de tubemachine bij Forever Direct

Forever Direct is ambassadeur van het werken volgens de participatiewet. Al voordat er ook maar sprake was van deze wet maakte het distributiecentrum van Forever Living Products al gebruik van de mogelijkheid om via Werken op Lokatie WVS personeel in te zetten in hun bedrijf. “Deze manier van werken past bij de filosofie van ons bedrijf: het verrijken van iemands leven”, aldus managing director Martin Zegers.

“Wij hadden al ervaring met het werken met mensen van de sociale werkplaats. We kenden de beperkingen en de kansen. Het doel wat wij voor ogen hebben is om deze mensen werk te bieden wat zij het beste kunnen en waar ze goed tot hun recht komen”, vertelt Peter van Eijk, operations manager. “In de samenwerking met WVS merkten we dat we steeds beter op elkaar afgestemd raakten. Dat is een continu proces. In het begin schoven we hier en daar wat om het goed kloppend te krijgen. Op een gegeven moment weet je: dit is het ideale team. Mensen weten wat er van hen verwacht wordt en het werk verloopt steeds soepeler. Dan ga je dingen slimmer doen. Inmiddels is het een geoliede machine.”

Moet je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt anders behandelen?
Martin: “het is een kwestie van je verstand gebruiken, logisch denken. Als je elkaar waardeert, respecteert en rekening houdt met elkaar dan werkt het gewoon. Eigenlijk moet je dat altijd doen. Waar en met wie je ook bent. Voor ons betekent het dat we zaken goed en zo transparant mogelijk moeten uitleggen.”

Sommige bedrijven vinden het een hele stap om werk uit te besteden aan het WVS.
Die drempel neemt Martin graag weg door zijn deuren open te zetten voor belangstellenden. “Bedrijven zijn welkom om bij ons te komen kijken, met ons het gesprek aan te gaan. Je kunt hier echt zien hoe het werkt. Bezoekers zeggen altijd ‘wat een happy team hier’ en dat klopt: iedereen lacht, iedereen groet, iedereen is vrolijk. Dat zegt iets over de instelling van onze eigen mensen maar door de mensen van WVS wordt dit versterkt. Dat haalt WVS in de mensen naar boven. De mensen van WVS zijn niet raar, ze zijn heel puur, vriendelijk en enorm gedreven. Ze werken keihard. En het bijzondere is dat ze een constante kwaliteit leveren. Ze zijn een voorbeeld voor de rest van het team.”

Aantrekkelijke werkplek
Mariëlla van Wijk is zo’n gedreven, enthousiaste kracht. Het feit dat ze zoveel leert van de mensen in het vrije bedrijf maakt haar werk nog aantrekkelijker. “Hiervoor zat ik in de werkplaats maar dit is veel leuker. Ons eigen vaste WVS-team is fijn om mee te werken en ook de mensen van Forever Direct zijn behulpzaam. Ze leggen zaken goed uit, betrekken ons overal in en stimuleren ons elke dag weer.” Mariëlla werkt aan de tubemachine. Dat betekent dat ze samen met haar collega’s zorgt dat elke tube het juiste label krijgt en netjes verpakt wordt. In de tubes zitten verzorgingsproducten als bodylotion, zonnebrandcrème en tandpasta. “Ik heb een beenlengteverschil van meer dan 2,5 cm. Doordat ik in mijn werk lopen, staan en zitten kan afwisselen is het prima vol te houden.”

Participatieprijs
Vorig jaar heeft Forever Direct een prijs gewonnen. Dat vond ik helemaal terecht”, lacht Mariëlla. “We wonnen de participatieprijs”, vult Martin aan, “met deze prijs vervullen wij een voorbeeldfunctie en hopen we vooral het bedrijfsleven te stimuleren om ons voorbeeld te volgen. Natuurlijk is het bijzonder om zo’n prijs te winnen maar het geeft vooral een enorm trots gevoel om dit te kunnen doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *