Werken op Locatie bij Bleckmann: hier wordt écht naar de mensen geluisterd

Werken op locatie bij BleckmannOp het moment dat Jacqueline Kox hoorde dat “haar” groep zou worden uitgebreid met mensen van WVS wist ze niet wat ze kon verwachten. “Ik kende WVS niet echt, maar toen ik kennis maakte met hen was ik verkocht”. Jacqueline werkt als assistent supervisor bij Bleckmann in Bergen op Zoom. WVS startte hier met 2 medewerkers, al heel snel kwamen er nog 2 bij. “Wat mij betreft volgen er snel meer”. Ook Natasha van Leerdam is enthousiast. Natasha is project intercedent bij uitzendbureau Timing. Zij werven medewerkers die ze vervolgens inzetten bij, in dit geval, Bleckmann. Sinds kort zijn dat dus ook WVS-medewerkers. “Voor mij was dit nieuw maar ik zag wel meteen dat dit een fantastische manier is om deze mensen een passende baan te bieden. Dit is de perfecte plek voor hen. We hebben in de groep verteld dat er mensen zouden komen van WVS. We hebben hen ook gevraagd om, als dat nodig is, rekening te houden met het feit dat deze mensen dingen misschien anders doen of minder snel doen. Maar deze groep Bleckmann-medewerkers is zo begripvol en sociaal. Dat was dus geen enkel probleem”.

Werken op Locatie
Bleckmann is een kleding distributiebedrijf. Alles wat mensen online aan kleding bestellen komt hier vandaan. Meerdere klanten, zoals bijvoorbeeld Zalando, zijn bij Bleckmann aangesloten. Hier worden die bestellingen ingepakt, gelabeld en verzendklaar gemaakt. Een plek die bij uitstek geschikt is voor het Werken op Locatie zoals WVS dat inmiddels al geruime tijd doet. “Het fijne aan een klant als Bleckmann is dat zij bereid zijn om mee te denken als het even wat minder gaat met iemand. Er wordt daarbij echt geluisterd naar de mensen” legt Natasha uit.

Communiceren met handen en voeten
Het werk op de afdeling van Jacqueline bestaat grotendeels uit ompakken en stickeren. Een van de WVS -medewerkers op deze afdeling is Leny van de Waart. Ze voelt zich al helemaal thuis, ook al werkt ze nog maar kort bij Bleckmann. Ze vindt het werk erg afwisselend en geniet van het multiculturele aspect van de groep. “Nu haal ik riemen van broeken af. Vanochtend hield ik me bezig met stickerwerk en morgen ga ik kleding sorteren en inpakken. Het is niet ingewikkeld, maar soms moet ik even vragen hoe het ook alweer zat want ik ben wat vergeetachtig. Maar dat is geen enkel probleem, Jacqueline legt het me met plezier nog eens uit”, vertelt ze. “Ook mijn collega’s zijn behulpzaam. Dozen van een pallet tillen lukt mij niet maar als ik het vraag doet iemand het voor me. We werken hier met heel veel nationaliteiten. Sommigen spreken en verstaan geen Engels. We communiceren dan ook “met handen en voeten “ en komen er samen altijd uit. Het is hier gezellig werken. Dat hebben we ook te danken aan Jacqueline”, lacht Leny, “zij heeft voor iedereen een vriendelijk woord en dat zorgt voor die goede sfeer in de groep”.

Verrijking
Jacqueline vindt het vooral leuk om te zien hoe de mensen van WVS opbloeien. “In het begin waren ze nog wat teruggetrokken maar nu niet meer. Ze durven nu hun wensen te bespreken. Een van hen gaf laatst bijvoorbeeld aan graag computerwerk te willen doen. Dat is best ingewikkeld werk, maar ze kan het. Ze heeft tijd nodig, die tijd krijgt ze en dan lukt het. Ik heb haar werk nagelopen en geen enkele fout ontdekt. Ze heeft me in positieve zin verrast. Voor mij vormen deze mensen een verrijking van mijn werk. Het heeft me een andere kijk op de mensen gegeven. Dat enthousiasme, het doorzettingsvermogen. Daar kunnen schoolverlaters nog wat van leren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *